Wielkanocne inspiracje: Jajka z pastą z awokado

4.49 (151 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Święta coraz bliżej, dlatego dzisiaj chciałabym przedstawić Wam moją propozycję na jajka wypełnione pastą z awokado. Samkowie, pożywne i kontrastowe połączenie będzie idealną dekoracją świątecznego stołu. Taka śniadaniowa kompozycja, będzie także doskonałym wyborem dla wszystkich będących na diecie białkowo - tłuszczowej.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 6 jajek
    - 1 awokado
    - 1 ząbek czosnku
    - 2 łyżki soku z cytryny
    - 0,5 łyżeczki miodu (opcjonalnie)
    - szczypta kminu rzymskiego
    - świeży koper
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Przekąski

Wielkanocne inspiracje: jajka z pastą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Obrane awokado przekładamy do rozdrabniacza wraz z żółtkami, ząbkiem czosnku, miodem i sokiem z cytryny. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, którą doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą kminu rzymskiego. Powstałą pastą faszerujemy białka, a na wierzch układamy małą gałązkę świeżego kopru. Życzę smacznego! :)

Porady

Jajka z pastą z awokado polecam nie tylko od święta. To zestawienie będzie idealnym wyborem dla osób będących na redukcji. Kulturyści i osoby trenujące sporty siłowe spokojnie mogą przygotować takie śniadanie, które świetnie wpisuje się w menu diety białko - tłuszczowej (wtedy jednak zrezygnujmy z dodatku miodu).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować