Wielkanocne galaretki z szynką i warzywami

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Lubię zaskakiwać gości więc na święta wielkanocne przygotowałam urocze galaretki w kształcie babeczek.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr rosołu drobiowego

    6 łyżeczek żelatyny

    300 g drobiowej szynki

    3 ugotowane marchewki

    mała puszka groszku

    mała puszka kukurydzy
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki Szynki

Wielkanocne galaretki z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w gorącym rosole i odstawić do wystygnięcia. Przygotować foremki silikonowe w kształcie babeczek.

    Szynkę i marchewkę pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy.

    Do kilku foremek na dno ułożyć marchewkę,do kilku kukurydzę ,do pozostałych groszek. W ten sposób uzyskamy różnorodne,kolorowe galaretki.

    Foremki napełnić szynką i pozostałymi warzywami tworząc widoczne warstwy.

    Napełnione foremki zalać zimnym bulionem i odstawić na kilka godzin do lodówki.

    Przed podaniem należy delikatnie wyciągnąć galaretki z foremek,ułożyć na talerzu i ozdobić plasterkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować