Wielkanocna swojska kiełbasa

4.5 (166 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W święta nie może zabraknąć na wielkanocnym stole swojskiej kiełbasy z ćwikłą.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbasa cienka: 20 dekagramów
    - pieczarki: 10 dekagramów
    - chrzan tarty: 2 łyżki
    - masło: 1 łyżka
    - buraczki tarte: 3 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wielkanocna swojska kiełbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę przełożyć do brytfanki, dodać masło,chrzan, pieczarki,pokrojoną cebulę, wstawić do nagrzanego piekarnika piec 20 minut, w połowie pieczenia odwrócić kiełbasę z pieczarkami. Podawać z buraczkami i chrzanem. Podawać na wielkanocnym stole na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować