WIELKANOCNA SAŁATKA Z JAJKAMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyjątkowe połączenie smaków i fantastyczny wygląd w jednym!

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki sałatki:
    1/2 małej sałaty lodowej,
    4 jajka ugotowane na twardo,
    3 nieduże rzodkiewki,
    garść płatków migdałów (uprażone na suchej patelni).

    Składniki sosu:
    2 czubate łyżki śmietany,
    2 łyżki majonezu,
    3/4 pęczku koperku (posiekanego).

    Dekoracja:
    kiełki rzodkiewki,
    2 małe rzodkiewki,
    kilka gałązek koperku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wielkanocna sałatka z jajkami i płatkami migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myję, osuszam i siekam, układam na talerzu.
    Przygotowuję sos z majonezu, śmietany i koperku.
    Rzodkiewkę kroję w cienkie plastry, jajka dzielę na ćwiartki.
    Sałatę polewam 3/4 sosu, układam na niej jajka i plasterki rzodkiewek. Całość posypuję migdałami i polewam pozostałym sosem.
    Sałatkę dekoruję kiełkami, koperkiem oraz kwiatkami z rzodkiewek (wycinane nożem naokoło - zygzakiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować