Wielkanocna sałatka rybno-jajeczna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybka i doskonale nadaje się na wielkanocny stół

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    6 jaj ugotowanych na twardo
    1 puszka wędzonych szprotek w oleju chili z puszki
    4 ogórki konserwowe
    2 młode cebulki że szczypiorkiem
    Majonez
    Sól
    Pieprz
    Ostra mieszanka przypraw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wielkanocna sałatka rybno-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Jajka obieramy i kroimy w kostkę, podobnie ogórki konserwowe. Cebulkę drobno posiekać, ryby odcedzamy z zalewy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, dodajemy kilka łyżek majonezu, doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą ostrą.

Porady

Do sałatki możemy dodać również rybę wędzoną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować