Wielkanocna pascha

  • wyświetlono: 335 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

W święta musi być na naszym stole. Jest nieco inna niż tradycyjna, ale równie pyszna.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Lucyna Milanowska- -Kotulak, Bartąg

Składniki

● 1 kg półtłustego lub tłustego twarogu
● 5 żółtek
● 20 dag masła (82 proc. tłuszczu)
● 30 dag bakalii
● 1 szkl. śmietanki 30-proc.
● 20 dag cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Wielkanocna pascha

  • 1. Twaróg mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem na parze. Mieszając, dodajemy śmietankę (nie dopuszczamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia.
  • 2. Do masy jajecznej dodajemy miękkie masło, twaróg i posiekane bakalie. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Masę wkładamy do miski lub sitka wyłożonego gazą, obciążamy deseczką i wstawiamy na 12 godzin do lodówki. Następnie wyjmujemy i dekorujemy.
PP_03-2013

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieWielkanocPascha

Komentarze

Podobne przepisy

pascha wielkanocna

Dodane przez: PolskaGotuje

Pascha

Pyszny, kremowy, pełen bakalii...

Pascha

Dodane przez: kasiunia

Pascha

Smak tej paschy jest niepowtarzalny....

Pascha

Dodane przez: adela7

Pascha

Bez paschy nie wyobrażam sobie...

Pascha z bakaliami

Dodane przez: kada

Wielkanocna pascha ze śliwkami kalifornijskimi...

Znakomity deser na świąteczny czas....

Śmietankowa pascha

Dodane przez: Jaga85

Śmietankowa pascha

Nie wyobrażam sobie świąt bez słodkich...

Pascha straciatella

Dodane przez: Jaga85

Pascha straciatella

To pyszny, wielkanocny deser dla...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE