Wielkanocna pascha

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -500 g tłustego twarogu
    -3 żółtka
    -150 g cukru
    -2 łyżeczki cukru waniliowego
    -125 ml śmietany 30%
    -130 g masła
    -po 50 g migdałów, rodzynek i kandyzowanej skórki pomarańczowej

Wielkanocna pascha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg dwukrotnie mielimy. Migdały zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na 10 min. Obieramy ze skórki. W misce ucieramy żółtka z cukrami. Miksując dodajemy śmietanę. Miskę wkładamy do garnka z gotująca się wodą tak, aby woda z większego garnka nie dotykała miski. Ubijamy 10 min. Miskę wyjmujemy z garnka i dalej miksując, dodajemy porcjami miękkie masło, a następnie ser. Wrzucamy bakalie. Masę przekładamy do miski wyłożonej ściereczką. Wstawiamy do lodówki na 12 h. Miskę odwracamy na talerz, ściągamy ściereczkę.

Komentarze

Podobne przepisy