Wielkanocna pascha

  • wyświetlono: 76 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 8 porcje

Składniki

-500 g tłustego twarogu
-3 żółtka
-150 g cukru
-2 łyżeczki cukru waniliowego
-125 ml śmietany 30%
-130 g masła
-po 50 g migdałów, rodzynek i kandyzowanej skórki pomarańczowej

Sposób przygotowania przepisu:

Wielkanocna pascha

  • 1. Twaróg dwukrotnie mielimy. Migdały zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na 10 min. Obieramy ze skórki. W misce ucieramy żółtka z cukrami. Miksując dodajemy śmietanę. Miskę wkładamy do garnka z gotująca się wodą tak, aby woda z większego garnka nie dotykała miski. Ubijamy 10 min. Miskę wyjmujemy z garnka i dalej miksując, dodajemy porcjami miękkie masło, a następnie ser. Wrzucamy bakalie. Masę przekładamy do miski wyłożonej ściereczką. Wstawiamy do lodówki na 12 h. Miskę odwracamy na talerz, ściągamy ściereczkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wielkanocna pascha

Komentarze

Podobne przepisy

Pascha

Dodane przez: adela7

Pascha

Bez paschy nie wyobrażam sobie...

Pascha z bakaliami

Dodane przez: kada

Wielkanocna pascha ze śliwkami kalifornijskimi...

Znakomity deser na świąteczny czas....

pascha wielkanocna

Dodane przez: PolskaGotuje

Pascha

Pyszny, kremowy, pełen bakalii...

Śmietankowa pascha

Dodane przez: Jaga85

Śmietankowa pascha

Nie wyobrażam sobie świąt bez słodkich...

Pascha

Dodane przez: kasiunia

Pascha

Smak tej paschy jest niepowtarzalny....

Pascha straciatella

Dodane przez: Jaga85

Pascha straciatella

To pyszny, wielkanocny deser dla...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE