Wielkanocna galaretka:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos chrzanowy:Zagotowujemy wodę z kostkami, dodajemy śmietanę,chrzan, cukier, pieprz, wsypujemy żelatynę szybko mieszając do czasu rozpuszczenia żelatyny.(Żelatynę można wcześniej namoczyć w kilku łyżkach wywaru i dodać rozpuszczoną), pozostawiamy do wystygnięcia.
2.Szynkę kroimy w większą kostkę.
3.Jajka pokroić w plastry, paprykę w kosteczkę.
4.Wszystkie składniki będziemy układać warstwami na przemian, zaczynając od zielonej pietruszki następnie jajka, kukurydza,szynka,papryka, pieczarki,szynka ,jajko i tak aż skończą się wszystkie składniki.(można ułożyć tylko po jednej warstwie, galaretka wyjdzie niższa )
5.Następnie zalewamy wystudzonym sosem chrzanowym i wstawiamy do lodówki.
Komentarze