Wielkanocna cukinia pysznie nadziewana

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna cukinia z nadzieniem z kaszy jaglanej z warzywami.

  • 40 min

Składniki:

  • - 2-3 cukinie
    - 250g. kaszy jaglanej
    - 200g. sera feta
    - 1/2 puszki kukurydzy
    - 1 papryka
    - sól, pieprz, chili do smaku

Wielkanocna cukinia pysznie nadziewana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia 1. Cukinie dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środek.
    Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Do ugotowanej kaszy dodajemy kukurydzę, paprykę i pokruszony ser fata. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy łódeczki z cukinii. Zapiekamy ok 30min w 180st. C.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy