Wielkanocna babka ziemniaczana na słodko

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnej babki ziemniaczanej.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    60 dag ugotowanych ziemniaków
    5 jaj
    5 dag masła
    5 dag kaszy manny
    3 opakowania budyniu o smaku krówki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    30 dag cukru pudru
    1 cukier migdałowy
    Opakowanie mieszanki keksowej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babka ziemniaczana

Wielkanocna babka ziemniaczana na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem migdałowym i masłem. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, mannę i budynie. Do masy dodać mieszankę keksowa. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy. Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu polewamy lukrem lub polewą czekoladową.

Porady

Do babki możemy dodać dowolne budynie i bakalie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować