Wiejskie hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zmielić wraz z cebulą czerwoną oraz namoczonym i odsączonym wekiem, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, wyrobić i przyprawić do smaku. Opanierować w bułce tartej. Smażyć cienkie kotleciki, wielkości bułki.
2.liście kapusty pekińskiej drobno posiekać, paprykę pokroić w drobną kostkę, połączyć z majonezem, jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić do smaku.
3.Wykonać sos majonezowo-musztardowy: majonez wymieszać z musztardą, doprawić do smaku.
4.Bułki do hamburgerów przekroić wzdłuż, jednak tak by nie były przecięte do końca. Podgrzać nad parą wodną (ja zagotowuję wodę w garnku, układam bułki na sitku i przykrywam)
5.Ciepłe bułki posmarować sosem majonezowo - musztardowym, ułożyć liść sałaty, kotlet, plasterek sera żółtego, posmarować ketchupem, nałożyć sałatkę warzywną i plasterek pomidora.
Komentarze