Wiejski salceson

  • wyświetlono: 10868 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają wiejskie wyroby.

Gosiaaczekkk18
  • 180min

Składniki

-2 nóżki wieprzowe
-0,5kg łopatki wieprzowej
-4 udka drobiowe
-1 duża golonka wieprzowa
-1kg głowizny wieprzowej
-sól
-pieprz ziołowy i naturalny mielony
-majeranek
-1 łyżka kucharka
-2 m. rękawa na salceson

Sposób przygotowania przepisu:

Wiejski salceson

  • 1. Nóżki, głowiznę, golonkę i łopatkę gotujemy do miękkości. Udka gotujemy oddzielnie. Gdy wszystko będzie miękkie, zestawiamy z ognia. Mięso wyjmujemy z wywaru i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone mięso oddzielamy od kości. Kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy do miski i dodajemy trochę wywaru, tak aby zalać pokrojone mięso. Dodajemy przyprawy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Rękaw dzielimy na 30cm kawałki. . Wiążemy z jednej strony i wlewamy nasze mięso z wywarem. Zawiązujemy. Wkładamy do wrzącej wody na ok. 20min, nie gotujemy! Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Wiejskie masło smakowe

Dodane przez: Skotka

Wiejskie masło smakowe

Niezastąpione w sezonie grillowym,...

Salceson po białorusku

Dodane przez: RedakcjaPP

Salceson po białorusku

Sprawdza się na weselnych przyjęciach....

Salceson z morszczuka i warzyw.

Dodane przez: weronika63

Salceson z morszczuka i warzyw

Bardzo smaczna przystawka. Salceson...

Salceson z kurczaka

Dodane przez: roksana220593

Salceson z kurczaka

Pomysł mojego tata.

image-0psliqk

Dodane przez: iciunia89

Wiejskie bułeczki

Idealne na szybką kolację

kiełbasa wiejska

Dodane przez: Konto nieaktywne

Domowa kiełbasa wiejska

Pyszna domowa wędlina jest najsmaczniejsza....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE