Wiejski salceson

4.5 (145 ocen)

  • 3 godz.

Przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają wiejskie wyroby.

  • 3 godz.

Składniki:

  • -2 nóżki wieprzowe
    -0,5kg łopatki wieprzowej
    -4 udka drobiowe
    -1 duża golonka wieprzowa
    -1kg głowizny wieprzowej
    -sól
    -pieprz ziołowy i naturalny mielony
    -majeranek
    -1 łyżka kucharka
    -2 m. rękawa na salceson
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wiejski salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nóżki, głowiznę, golonkę i łopatkę gotujemy do miękkości. Udka gotujemy oddzielnie. Gdy wszystko będzie miękkie, zestawiamy z ognia. Mięso wyjmujemy z wywaru i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone mięso oddzielamy od kości. Kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy do miski i dodajemy trochę wywaru, tak aby zalać pokrojone mięso. Dodajemy przyprawy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Rękaw dzielimy na 30cm kawałki. . Wiążemy z jednej strony i wlewamy nasze mięso z wywarem. Zawiązujemy. Wkładamy do wrzącej wody na ok. 20min, nie gotujemy! Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować