Wiejski placek ziemniaczany

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

obiad idealny na chłodniejsze dni :) ziemniaki, kapusta, pieczarki, kiełbasa i kukurydza :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 8 ziemniaków
    laska kiełbasy
    0,5kg pieczarek
    5 łyżek kukurydzy
    mała kapusta
    oregano, rozmaryn, tymianek, czosnek granulowany
    sól
    olej
    2 jajka
    4 łyżki mąki

Wiejski placek ziemniaczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-203v2m2 1. Kapustę zeszatkować i ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę. Gotować w osolonej wodzie na pół twardo. Kiełbasę bardzo drobno pokroić. Podsmażyć na oleju . Oprószyć oregano. Pieczarki drobno pokroić i wrzucić do kiełbasy. Wszystko smażyć mieszając co jakiś czas. W naczyniu umieścić wystudzone składniki. Dać ziemniaki, kapustę, kiełbasę z pieczarkami i kukurydzę. Dokładnie wymieszać i przyprawić (ok. 1 łyżeczka każdej przyprawy). Wbić jajka i dodać mąkę. Dokładnie wymieszać. Przełożyć masę na foremkę i piec w nagrzanym do 180*C piekarniku przez ok 1h-1,5h

Porady

forma 25x37

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy