Kolorowe dodatki dodają omletowi smaku i uroku. Podany w taki sposób będzie urozmaiceniem śniadania nie tylko dla dzieci. Każdemu dobrze zrobi rozpoczęcie dnia od uśmiechu:)
15 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
2 jaja
3 plasterki ogórka kiszonego
4 paski papryki konserwowej
Kilka kostek sera feta
Kilka łodyg szczypiorku
1 łyżka wody
Szczypta soli
Tłuszcz do smażenia
1.Jaja rozbełtać z wodą i solą do lekkiego spienienia masy. Na patelni rozgrzać tłuszcz i delikatnie wylać ciasto omletowe, rozprowadzając je równomiernie po patelni. Na wierzchu ciasta ułożyć buźkę tworząc oczy z plasterków ogórka, usta z papryki i zęby z fety. Przykryć patelnię pokrywką i smażyć omlet na niewielkim ogniu do ścięcia się masy jajecznej. Omletu nie należy przewracać na drugą stronę. Po usmażeniu udekorować omlet szczypiorkiem, tworząc „fryzurę”.
Komentarze