Wesołe Tiramisu

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ulubiony deser Malwinki

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - biszkopty podłużne: 1 opakowanie
    - serek mascarpone: 1 opakowanie
    - cukier: 5 łyżek
    - mleko: 0.5 szklanki
    - śmietana kremówka: 2 łyżki
    - kakao: 1 łyżka
    - laska wanilii: 1 opakowanie
    - polewa kakaowa: 1 opakowanie
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - Kolorowe cukiereczki: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Wesołe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kakao rozetrzeć z łyżeczką cukru, zalać wrzącym mlekiem, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
  • 2. Schłodzoną kremówkę ubić z wanilią i sokiem z cytryny, serek mascarpone wymieszać z cukrem i połączyć z ubitą śmietaną,
  • 3. W naczyniu w którym przygotowujemy deser (ja używam keksówkę) na dno ułożyć biszkopty. Skropić kakao i położyć połowę serka. Przykryć biszkoptami, znowu skropić kakao i położyć resztę serka.
  • 4. Górę polać polewą kakaową (można użyć gotowej kupionej w sklepie lub zrobić samemu: masło 100g, cukier 100g, 2 łyżki mleka, 30g kakao- wszystko włożyć do rondelka i podgrzewać cały czas mieszając, aż masa zacznie gęstnieć.
    Deser wstawić na 2 godziny do lodówki.
  • 5. Wyjąć z lodówki pokroić na kwadraty i udekorować. Boki obłożyć biszkoptami, z kolorowych cukiereczków ułożyć "buźki" udekorować plasterkami banana.
    Podawać z koktajlem truskawkowym lub kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować