Śledzie z jajkami i groszkiem

5 (190 ocen)

  • 20 min

Rewelacyjnie prezentują się na każdym przyjęciu, i super smakują.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych w oleju
    3 jajka na twardo
    1/2 puszki groszku konserwowego
    3 łyżki majonezu
    6 plasterków surowej marchwi
    12 ziarenek pieprzu w ziarenkach
    zielona pietruszka
    Do ozdoby półmiska
    sałata
    szczypiorek
    bazylia
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z jajkami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie odsączamy z nadmiaru oleju zwijamy w rulon, układamy na półmisku ozdobionym, sałatą, bazylią, szczypiorkiem. Do każdego ruloniku nakładamy groszek konserwowy na górę dodajemy łyżkę majonezu, układamy połówkę jajka robimy języczek z marchwi, oczka robimy z ziarenek pieprzu, nosek z majonezu , włoski z pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować