Wesoła łączka - pasta jajeczna z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wesołe biedroneczki i pajączki w sam raz dla niejadków.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jaja,
    1szkl jarmużu,
    1 ząbek czosnku,
    1 łyżka masła,
    1 łyżka majonezu,
    sól,
    pieprz,
    słone krakersy,
    oliwki,
    pomidorki koktajlowe,
    krem balsamiczny,
    rukola
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Wesoła łączka - pasta jajeczna z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Jarmuż myjemy, osuszamy, kilka listków zostawiamy do dekoracji. Resztę jarmużu dusimy na maśle, aż zmięknie. Studzimy.
  • 2. Do rozdrabniacza dajemy ugotowane jajka, jarmuż, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Blendujemy na gładką masę, Przekłądamy do szprycy i wyciskamy na krakersy.
  • 3. Dekorujemy. Z oliwek robimy pająki a z pomidorków biedronki. Kropki robimy z kremu balsamicznego. Układamy na półmisku z rukolą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci

Podobne przepisy

To może cię zainteresować