węgierskie leczo

0 (0 ocen)

  • 60 min

pysznie rozgrzewający posiłek

  • 60 min

Składniki:

  • kiełbasa śląska 4 pętka
    cebula 2
    ząbki czosnku 4
    papryka czerwona 1
    pieczarki 25 dag
    pamidory w puszce 1
    sól
    pieprz
    pieprz cayenne
    papryka słodka
    papryka ostra
    olej
    majeranek

Węgierskie leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w plastry, czosnek przeciskamy przez praskę. W garnku rozgrzewamy olej, dorzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy, aż się zarumienią, dodajemy drobno pokrojoną kiełbasę, zalewamy wodą i dusimy chwilę pod przykryciem. W między czasie dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do garnka. Kiedy papryka zmięknie dodajemy pomidory z puszki. Przyprawiamy dosyć ostro. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy