Węgierskie Leczo

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrawa ze szkolnych lat .

  • 60 min

Składniki:

  • cebula, ogórki kiszone, papryka świeża żółta i czerwona,pieczarki, kiełbasa śląska, vegeta, koncentrat, papryka ostra, pieprz.

Węgierskie leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki myję i kroję w paski. Każde osobno smażę i przyprawiam. Następnie wrzucam do większego garnka. Dodaję wody i doprowadzam do zagotowania. Dodaję koncentrat, paprykę w proszku i pieprzu jak mało ostre. Chwilę wszystko pogotować,

Porady

Potrawa aby nie była zbyt tłusta nie dodaję do papryki, pieczarek i cebuli oleju tylko trochę wody. Ogórki też nie wymagają smażenia osobno, dodaję je na sam koniec.

Komentarze

Podobne przepisy