Węgierskie kluski z orzechami i cukrem pudrem

  • wyświetlono: 450 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Takie kluski jadłam rok temu na wakacjach na Węgrzech. Jest to ich narodowe danie. Takie kluseczki idealnie nadadzą się na słodki obiad, podwieczorek a także i śniadanie.

uuuuuunazwy-1

Składniki

1 szkl drobnego makaronu bądź makaronu nitki
1/2 szkl mielonych orzechów
4 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Węgierskie kluski z orzechami i cukrem pudrem

  • 1. Makaron gotujemy według instruckji na opakowaniu
  • 2. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą
  • 3. Na talerz wykładamy makaron, posypyjemy 2 łyżkami cukru pudru, orzechami i resztą cukru pudru

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciez_roznych_stron_swiatana słodkokluseczkikuchnia węgierskamakaron na słodkomakaron z orzechamiprzepis_miesiąca1000węgierskie kluseczkiwęgierski makaron

Komentarze

Podobne przepisy

image-24yujev

Dodane przez: IlonaJ

Kluski ziemniaczane z twarogiem i skwarkami

Smaki znane z dzieciństwa.....

Kluski z cieciorką i soczewicą

Dodane przez: agatab

Kluski z cieciorką i soczewicą

Obiad na szybko to często u mnie...

Kluski z serem i brzoskwiniami

Dodane przez: Magda111

Kluski z serem i brzoskwiniami

Delikatny i rozpływający się deser...

Kluski Ziemniaczane z Twarogiem i Skwarkami

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kluski Ziemniaczane z Twarogiem i Skwarkami

Wspomnienia z dzieciństwa

Kluski z ziemniaków i kaszy

Dodane przez: RedakcjaPP

Kluski z ziemniaków i kaszy

Gotuję od lat i to nie tylko dla...

Kluski z kaszy manny i sera

Dodane przez: Netka

Kluski z kaszy manny i sera

Kluseczki, nawet gdy wystygną,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE