Węgierska Ryba

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Wyśmienity smak, na taką rybkę skusi się każdy, można ją podać, jako danie wigilijne, danie na różne uroczystość. Idealna jako zimna przekąska lub ciepłe danie obiadowe.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ciasto do panierki:
    • 1 szk., mąki pszennej
    • 1 szt. całe jajko
    • ½ szk. mleka
    • Sól
    Składniki pozostałe:

    • 1 szt. cebuli
    • 1 kg fileta rybnego
    • 300 g papryki konserwowej
    • 5 szt. ogórków konserwowych
    • Olej do smażenia
    • 1 szk. wody
    • 1 łyżka octu
    • 2 łyżki ketchupu pikantnego
    • 2 łyżki cukru
    • 1 łyżeczka soli
    • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Węgierska ryba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Rybę kroję na mniejsze kawałki, posypuję solą.
    Wsypuję mąkę, sól do miski, wbijam jajko, następnie wlewam stopniowo mleko, cały czas mieszam, żeby nie powstały mi grudki.
    Kawałki ryby panieruję w cieście i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • warzywa 2. Na drugiej patelni smażę na rozgrzanym oleju obraną, drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodaję pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w pół plasterki ogórki. Warzywa podlewam wodą, dodaję ocet, cukier, sól, ketchup oraz koncentrat pomidorowy i gotuję około 10 minut.
  • ryba 3. Rybę z warzywnym sosem układam w naczyniu warstwami, sos, ryba, sos ryba, sos.
    Danie gotowe, podajemy na zimno lub jako danie obiadowe na ciepło.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować