Wegetariańskie spaghetti z sosem pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wykańczanie zapasów z szafek świetnie współgra z moją słabością do makaronu. Ostatnimi czasy polubiłam mieć pod ręką strukturyzowaną soję, która świetnie zastępuję mielone mięso. Jak dla mnie - to właściwie jest smaczniejsza. Chociaż do bezmięsnych posiłków głównego domownika chyba nie przekonam - Wam polecam szczerze - to spaghetti z wegetariańskim sosem jest przepyszne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -300 g makaronu spaghetti
    -300 g strukturyzowanej soi lub kotletów sojowych
    -1 puszka pomidorów krojonych
    -pół cebuli
    -2 ząbki czosnku
    -1 łyżka oliwy z oliwek
    -papryka wędzona
    -szczypta ostrej papryki
    -oregano
    -sól, pieprz
    -do podania: parmezan lub tarty żółty ser
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wegetariańskie spaghetti z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Granulat sojowy zalać lekko osoloną wodą (można także użyć gorącego bulionu) i odstawić na kilka minut by zmiękł. W przypadku kotletów - zmielić gdy zmiekną.
    Na patelni rozgrzać oliwę. zeszklić posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodać przygotowaną soję. Całość wymieszać. Zalać pomidorami z puszki. Poddusić kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, paprykami i oregano.
    Przygotowany makaron podawać na ciepło z sosem. Na talerzu posypać serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron sojowy Soja Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.86 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Proste spaghetti z sosem pomidorowym

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Spaghetti Z Sosem Pomidorowym I Z  Warzywami

To może cię zainteresować