WEGETARIAŃSKIE PLACUSZKI RYŻOWO-SZPINAKOWE

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zasmakuje każdemu !

  • 40 min

Składniki:


  • Ryż- 1 woreczek
    Szpinak mrożony- 200g
    Jajko- 1 sztuka
    Mąka pełnoziarnista- 2 łyżki
    Czosnek- 3 ząbki
    Sól
    Pieprz
    Gałka muszkatałowa
    Oregano
    Bazylia

Wegetariańskie placuszki ryżowo-szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować z sola (pół łyżeczki)- wystudzić.
    Szpinak rozmrozić, czosnek przecisnać przez praskę. Szpinak podsmażyć na patelni teflonowej, tak by woda odparowała. Dodać czosnek, przyprawy i wymieszać.
    Do ryżu dodać szpinak, jajko i mąkę- wszystko wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej z obu stron

Porady

Placuszki doskonale smakują z sosem czosnkowym .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy