Wegetariańskie kotleciki

  • wyświetlono: 750 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Kotleciki ziemniaczane są doskonałym dodatkiem do mięs i gulaszów. Można również podawać je jako samodzielną potrawę gdyż są bardzo sycące i rozpływają się w ustach.

  • 40min

Składniki

1 kg ziemniaków,
2 cebule,
4 łyżki tartej bułki,
2 łyżki mąki,
sól, pieprz, papryka w proszku: ostra i słodka
majeranek,
natka pietruszki
3 jaja,

Sposób przygotowania przepisu:

Wegetariańskie kotleciki

  • 1. Ziemniaki ugotować, ostudzić i dobrze ugnieść lub zmielić. Dodać pokrajaną i zrumienioną cebulę, trochę tartej bułki, 2 jaja i posiekaną pietruszkę.
    Masę przyprawić i dokładnie wyrobić; formować podłużne wałeczki, maczać je w jaju, panierować w tartej bułce i smażyć na tłuszczu.

Porady

Do kotlecików idealnie pasuje gulasz wołowy oraz surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i cebulki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaziemniakikotlecikiz ziemniakówobiad bezmięsnyOBIAD BEZ MIĘSA

Komentarze

Podobne przepisy

Gołabki z kaszą

Dodane przez: PolskaGotuje

Gołąbki wegetariańskie

Tradycyjna potrawa, bardzo lubiana...

image-1nxw0is

Dodane przez: mattone

Krokiety wegetariańskie

Przepis wymyśliłem na poczekaniu,...

hamburger

Dodane przez: AnnaKoziel

Wegetariański hamburger

A o to i on wegetariański hamburger....

Kotlecik z kasza gryczana

Dodane przez: Luska

Kotleciki

Na szybko do pracy

Wegetariańskie curry

Dodane przez: weronia1991

Wegetariańskie curry

aromatyczna i sycąca propozycja...

Wegetariański bigos

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Wegetariański bigos

Zapraszam na smaczny wegetariański...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE