Wegetariańskie gołąbki

  • wyświetlono: 8614 |
  • dodany do książki kucharskiej: 19 |
  • polecenia: 0

Przepyszna wersja gołąbków z nadzieniem z kaszy gryczanej i pieczarek.Połączenie idealne.

unnamed (1)

Składniki

Przygotowanie :
1 kapusta włoska,
200g kaszy gryczanej,
300g pieczarek,
2 cebule,
3 jajka,
bulion,
sól, pieprz, tymianek,
2 łyżki masła,
1 marchewka.

Sposób przygotowania przepisu:

Wegetariańskie gołąbki

  • Wegetariańskie gołąbki1. Przygotowanie : Kapustę włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj parę minut. Gdy ostygnie oddziel od siebie liście i wytnij grubą cześć na końcu każdego liścia. Kaszę ugotuj na półtwardo. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni z dodatkiem masła. Pieczarki oczyść i pokrój w kostkę. Do miski wsyp kaszę, pieczarki, cebulę, tymianek, sól, pieprz, startą na tarce marchewkę. Wbij jajka i połącz składniki. Na liściach kapusty układamy nadzienie i zwijamy jak klasyczne gołąbki. Naczynie żaroodporne wyłóż pozostałą kapustą a na nią ułóż ciasto gołąbki. Zalej bulionem do połowy wysokości gołąbków. Całość wsadź do piekarnika na 40 minut w temperaturze 190 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkikaszagołąbki

Komentarze

Podobne przepisy

image-1932orw

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gołąbki

Cała moja rodzina je uwielbia....

gołąbki z kapusty włoskiej

Dodane przez: Babcia Tereska

GOŁĄBKI

Dla wielbicieli gołąbków.

Tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym

Dodane przez: justi2401

Gołąbki

Pyszne, tradycyjne gołąbki w sosie...

Gołąbki bezmięsne

Dodane przez: czarrna

Gołąbki

z farszem ryżowo-warzywnym

image-0120e4d

Dodane przez: esmiech

Gołąbki

Gołąbki są smaczne i syte. Moje...

leczo wegetariańskie

Dodane przez: duszek

Leczo wegetariańskie

Leczo wegetariańskie jest idealnym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE