Wegetariańskie gołąbki

4.5 (157 ocen)

Przepyszna wersja gołąbków z nadzieniem z kaszy gryczanej i pieczarek.Połączenie idealne.

Składniki:

  • Przygotowanie :
    1 kapusta włoska,
    200g kaszy gryczanej,
    300g pieczarek,
    2 cebule,
    3 jajka,
    bulion,
    sól, pieprz, tymianek,
    2 łyżki masła,
    1 marchewka.
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Wegetariańskie gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wegetariańskie gołąbki 1. Przygotowanie : Kapustę włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj parę minut. Gdy ostygnie oddziel od siebie liście i wytnij grubą cześć na końcu każdego liścia. Kaszę ugotuj na półtwardo. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni z dodatkiem masła. Pieczarki oczyść i pokrój w kostkę. Do miski wsyp kaszę, pieczarki, cebulę, tymianek, sól, pieprz, startą na tarce marchewkę. Wbij jajka i połącz składniki. Na liściach kapusty układamy nadzienie i zwijamy jak klasyczne gołąbki. Naczynie żaroodporne wyłóż pozostałą kapustą a na nią ułóż ciasto gołąbki. Zalej bulionem do połowy wysokości gołąbków. Całość wsadź do piekarnika na 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować