Wegetariańskie danie z bakłażanem i cieciorką

4.5 (182 ocen)

  • 10 min

Dla wegetarian i dla osób na diecie .

  • 10 min

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu,
    1 puszka ciecierzycy,
    1 łyżka oleju,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyzeczki pasty chilli,
    2 łyżki przecier pomidorowy,
    1/2 szklanki woda kokosowa,
    pieprz biały
    1 szt bakłażan,
    Sól,
    kurkuma mielona
    pomidor
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wegetariańskie danie z bakłażanem i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana dobrze myjemy kroimy w kostkę ,cieciorkę odsączamy na sitku. Cebule siekamy . Gotujemy jeszcze z 5 min.
  • 2. Pomidora kroimy drobno w kostkę .Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebule dodajemy pokrojonego bakłażana i smażymy . dodajemy przecier pomidorowy i pokrojonego pomidora .
  • 3. Mieszamy dodajemy wodę kokosową .Dusimy bakłażan. Dodajemy sól,pastę chilli, pieprz do smaku i odrobinę kurkumy. Mieszamy i gotujemy . Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i odsączona kurkumę. Podajemy z ryżem

Porady

Zamiast wody kokosowej można użyć mleczka kokosowego ,jak nie lubimy to zwykły bulion

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować