Wegetariańskie danie z bakłażanem i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana dobrze myjemy kroimy w kostkę ,cieciorkę odsączamy na sitku. Cebule siekamy . Gotujemy jeszcze z 5 min.
2.Pomidora kroimy drobno w kostkę .Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebule dodajemy pokrojonego bakłażana i smażymy . dodajemy przecier pomidorowy i pokrojonego pomidora .
3.Mieszamy dodajemy wodę kokosową .Dusimy bakłażan. Dodajemy sól,pastę chilli, pieprz do smaku i odrobinę kurkumy. Mieszamy i gotujemy . Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i odsączona kurkumę. Podajemy z ryżem
Porady
Zamiast wody kokosowej można użyć mleczka kokosowego ,jak nie lubimy to zwykły bulion
Komentarze