Wegetariański smalec z fasoli

  • wyświetlono: 237 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Smalec z fasoli idealnie sprawdzi się na szybką przekąskę.

  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 puszka białej fasoli
pół cebuli
pół jabłka
2 ziela angielskie
1 liść laurowy
2 łyżki oleju
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Wegetariański smalec z fasoli

  • Smalec z fasoli1. Odcedzamy fasolę z zalewy zostawiając niewielka ilość (dodajemy w razie gdyby masa była zasucha) . Na patelni rozgrzewamy olej i podsmazamy cebulę z jabłkiem, dodajemy ziele, liścia oraz sól i pieprz. Gdy celulka się już zeszli ściągamy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Do rozgniecionej widelcem lub tluczkiem do ziemniaków fasoli dodajemy przestygnietą cebulę z jabłkiem. Całość dokładnie mieszamy. Schłodzony podajemy z kiszonym ogórkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pasta warzywnasmalec wegetariański

Komentarze

Podobne przepisy

jj

Dodane przez: pm134

Mini wegetariańskie burgery gryczane

To pyszna przekąska, która szczególnie...

Pizza wegetariańska- familijna

Dodane przez: Magster

Pizza wegetariańska - familijna

W takie jesienne, deszczowe dni...

Orientalna fasolka szparagowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Orientalna fasolka szparagowa

Jak zwykle, gdy sezon trwa, to...

Przekąska z fasoli

Dodane przez: AnetaJ

Przekąska z fasoli

Prosta i szybka do przygotowania...

Fasolka szparagowa w cieście

Dodane przez: Krystyna32

Fasolka szparagowa w cieście

Bardzo smaczna fasolka. Smakuje...

cukinia

Dodane przez: Bożena Z.

Pieczone cukiniowe krążki muśnięte...

cukinia w tym wydaniu smkauje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE