Wegetariański smalec z fasoli

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smalec z fasoli idealnie sprawdzi się na szybką przekąskę.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
    pół cebuli
    pół jabłka
    2 ziela angielskie
    1 liść laurowy
    2 łyżki oleju
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasta warzywna Przekąski

Wegetariański smalec z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smalec z fasoli 1. Odcedzamy fasolę z zalewy zostawiając niewielka ilość (dodajemy w razie gdyby masa była zasucha) . Na patelni rozgrzewamy olej i podsmazamy cebulę z jabłkiem, dodajemy ziele, liścia oraz sól i pieprz. Gdy celulka się już zeszli ściągamy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Do rozgniecionej widelcem lub tluczkiem do ziemniaków fasoli dodajemy przestygnietą cebulę z jabłkiem. Całość dokładnie mieszamy. Schłodzony podajemy z kiszonym ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować