Wegetariański omlet z pastą szpinakową z tofu i rukolą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Polecam przygotować na zdrowe śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • omlet:
    - 2 jajka
    - 2 łyżki mąki pszennej
    - szczypta soli
    - olej do smażenia

    pasta:
    - 4 kostki szpinaku rozdrobnionego mrożonego (50 g)
    - 1 łyżka serka śmietankowego kanapkowego
    - sól, zioła prowansalskie, bazylia do smaku

    dodatkowo:
    - garść rukoli
    - 2 plasterki tofu wędzonego
    - 1 mały ogórek
    - bazylia do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Omlet biszkoptowy

Wegetariański omlet z pastą szpinakową z tofu i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Omlet: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy sól i ubijamy. Dodajemy żółtka i ubijamy. Wsypujemy mąkę i lekko mieszamy. Patelnie z olejem rozgrzewamy. Wylewamy ciasto i smażymy po około 4 minuty z każdej strony.
  • 2. Pasta: Szpinak rozmrażamy na patelni i dusimy. Dodajemy serek i przyprawy, mieszamy cały czas na włączonym ogniu. Pastę studzimy.
  • 3. Składanie: Omlet smarujemy pastą, nakładamy rukolę, pokrojone w kosteczkę tofu, pokrojony ogórek i dekorujemy bazylią. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Tofu Jajka Ogórek Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować