Wegetariański hamburger z kotletem z kaszy

0 (0 ocen)

  • 50 min

Dobrze przygotowany i przyprawiony kotlet z kaszy w wegetariańskim hamburgerze, nie jednego może przekonać, że zajada prawdziwego, mięsnego hamburgera.

  • 50 min

Składniki:

  • bułka do hamburgerów - 6 sztuk
    kasza jęczmienna - 100 gram
    kostka rosołowa - 1 sztuka
    jajka - 3 sztuk
    bułka tarta - 3 łyżk
    pomidor - 2 sztuki
    ogórek - 1/2 sztuk
    cebula czerwona - 1 sztuka
    cebula biała - 1 sztuka
    serek topiony w plastrach - 6 sztuk
    sałata - pół główki
    olej do smażenia
    sól, pieprz, wegeta

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wegetariański hamburger z kotletem z kaszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w wodzie z kostką rosołową. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Po ugotowaniu i przestudzeniu kaszy dodać do niej jajka, bułkę tartą, sporo vegety, sól i pieprz. Całość wyrobić na jednolitą masę. Formować okrągłe placki wielkości bułek i grubości ok 2 cm i usmażyć na oleju.
  • 2. Pomidory, ogórki i cebulę czerwoną pokroić w plastry. Bułki przeciąć na pół i podpiec w rozgrzanym piekarniku przez około 3-4 minuty. Do każdego hamburgera włożyć gorące kotlety oraz warstwami warzywa, ser i sałatę. Kotlety przed włożeniem do bułki można posmarować musztardą z jednej strony, a ser ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować