Wegetariański bigos z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny, lekki bigos bez mięsa w zupełnie nowej odsłonie. Jadłam taki u koleżanki i spróbowałam odtworzyć jego smak.

  • 30 min

Składniki:

  • pół główki małej białej kapusty (ok.35-40 dag)
    pęczek rzodkiewki
    ok.10-15 dag fasolki szparagowej
    1 średnia cebula
    ew. 1 mozzarella z zalewy
    szczypta tymianku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Wegetariański bigos z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Wrzucić na osoloną (ok. 1 łyżeczką), wrzącą wodę. Fasolkę pokroić na 3-4 części, dodać do gotującej się kapusty. Gotować ok. 15 minut. Rzodkiewkę pokroić na ósemki, dodać do podgotowanych warzyw, gotować jeszcze ok. 5 minut. Odcedzić warzywa.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na ok. 2 łyżkach oleju. Dodać do ugotowanych i odcedzonych warzyw. Przyprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Wymieszać.
  • 3. Mozzarellę pokroić w kostkę, dodać do gorących warzyw, krótko wymieszać.

Porady

Można z powodzeniem zrobić wersję bez mozzarelli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować