Wegetariańska zupa ze świeżych ogórków po lubelsku

0 (0 ocen)

  • 25 min

Zupa, która przekonuje, że ogórkowa nie jedno ma imię :) Nie tylko dla wegetarian.

  • 25 min

Składniki:

  • włoszczyzna bez kapusty
    5 ziemniaków średnich
    6 ogórków świeżych/ zielonych,
    pęczek koperku
    2 łyż masła
    sól, pieprz, ziele angielskie i liśc laurowy
    śmietana dla chetnych

Wegetariańska zupa ze świeżych ogórków po lubelsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z włoszczyzny,i przypraw ugotować wywar warzywny z dodatkiem ziemniaków pokrojonych w duża kostkę(bezmiesny).
  • ogórki na patelnie 2. Podczas gdy włoszczyzna i ziemniaki gotują, się obrać ogórki, pokroić w dużą kostkę. Na patelni roztopic masło i wrzucić ogórki.
  • smażony ogórek i koperek 3. Ogórki smazymy do miękkości. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony koperek. Smazymy krótko i wrzucamy do gotującego się wywaru.
  • przed podaniem 4. Zupę doprawiamy solą i pieprzem, śmietaną. Można śmietanę dodać do zupy lub na stół by każdy sam dodał według uznania, Zupę przed podaniem można posypać startym żółtym serem. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy