Wege „mielone” zapiekane z mozarellą i brokułami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wszelkiego rodzaju wegetariańskie kotlety bardzo często goszczą na naszym stole. Przyrządza się je ekspresowo, są zdrowe i pyszne.

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
    6-7 łyżek ugotowanej kaszy gryczanej
    ząbek czosnku
    łyżeczka koncentratu pomidorowego
    pół łyżeczki sambal oelek
    sól, pieprz, chili do smaku

    kulka mozzarelli
    200 g brokułów ugotowanych na parze
    łyżka posiekanego szczypiorku
    mielona papryka

    2-3 łyżki passaty pomidorowej lub tomate frito
    do podania dodatkowo guacamole
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Wege „mielone” zapiekane z mozarellą i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę miksujemy z kaszą i ząbkiem czosnku.

    Dodajmy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem. Odkładamy małą porcję dla dziecka po czym dodajemy sambal oelek i chili do smaku.

    Formujemy 5 kotletów które układamy wraz z brokułami w formie do pieczenia.

    Na każdego kotleta kładziemy plaster mozzarelli i posypujemy szczypiorkiem i mieloną papryką.

    Dla dziecka formujemy małe kuleczki, układamy je w naczyniu do zapiekana, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy odrobiną startej mozzarelli i szczypiorkiem.

    Wszystko pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.

    Pulpeciki podajemy z ugotowanymi brokułami a kotlety z guacamole.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować