Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jeśli szukacie pomysłu na smaczne oraz zdrowe śniadanie, które doda Wam także energii to te placuszki będą świetną propozycją. Sprawdzą się również w przypadku osób będących na diecie wegańskiej.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • (6-7 sztuk)
    1,5 banana (około 170g)
    3 łyżki mleka roślinnego (u mnie kokosowe)
    2 łyżki mąki pszennej (płaskie)
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka guarany
    Ponadto:
    olej do smażenia

Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować na jednolitą masę.
    (Mogą pozostać kawałeczki banana.)
    Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta.
    (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
    Placki smażyć z obu stron.
    (Są delikatne, więc należy uważać przy przewracaniu.)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy