Wegańskie czekoladki z herbatą matcha

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Konsystencja czekoladek w środku jest podobna do musu, ale by się do niej dostać musimy przegryźć się przez kruchą warstwę czekolady. Na koniec słodycz przełamana jest lekko gorzkim smakiem herbaty matcha. Pycha!

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 1/2 szklanki kakao
    - 1/2 szklanki oleju kokosowego
    - 1 łyżka syropu klonowego
    - szczypta herbaty matcha
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki

Wegańskie czekoladki z herbatą matcha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kakao wraz z olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
    Do masy dodajemy syrop klonowy i całość dokładnie mieszamy.
  • 2. Dno foremki posypujemy szczyptą herbaty matcha i wypełniamy naszą czekoladową mieszanką. Czekoladki pozostawiamy w lodówce przez minimum 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy je z foremki i możemy zajadać.
  • 3. Czekoladki przechowujemy w lodówce, w szczelnym pudełku do 5 dni (chociaż wątpię czy wytrzymają 5 dni) :) .

Porady

Do czekoladek możesz dodawać równierz orzechy i inne bakalie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować