Wegańskie bezy z wody z cieciorki

0 (0 ocen)

Różnica w smaku między tymi bezami a klasycznymi jest naprawdę prawie nie wyczuwalna.

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki 400g
    1 1/4 szklanki cukru pudru
    łyżeczka soku z cytryny
    barwnik spożywczy u mnie różowy
    aromat np. truskawkowy

Wegańskie bezy z wody z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Potrzebujemy około 150 ml wody z cieciorki (czyli mniej więcej tyle ile otrzymamy po odcedzeniu jednej puszki)
    Ubijamy tą wodę mikserem na wysokich obrotach na sztywną pianę. Następni cały czas ubijając dodajemy cukier puder sok z cytryna aromat i barwnik. Tak powstała pianę przekładamy do szprycy cukierniczej i na blachę wyłożoną papierem wyciskamy beziki. Pieczemy w 120 st. C około 80min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy