Wegańskie batony czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

słodka,zdrowa przekąska

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 95 g śliwek suszonych
    1 łyżka nasion chia
    2 łyżki masła orzechowego
    6 łyżek mleka migdałowego
    2 łyżki syropu agawy
    1/2 szklanki kakao
    1/2 szklanki zmielonych migdałów
    ok. 100 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli wodnej

Wegańskie batony czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nasiona chia zalej mlekiem migdałowym i odstaw na ok. 10 minut.
    Śliwki zmiksuj na gładko np. blenderem. Następnie dodaj chia,syrop z agawy,masło orzechowe, połącz składniki. Na koniec dodaj kakao i zmielone migdały. Masę przełóż do foremki i wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Wyjmij z foremki i pokrój na batony. Polej rozpuszczoną czekoladą i wstaw ponownie do lodówki na ok. 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy