Wegański twarożek z nerkowców

0 (0 ocen)

Świetna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego twarożku- wegański twarożek z nerkowców z dodatkiem pietruszki. Co prawda nie smakuje tak, jak ten z mleka krowiego, ale jest bardzo smaczny :). Smarowidło jest zdrowe, bardzo kremowe i lekkie.

Składniki:

  • Składniki:
    -2 szklanki orzechów nerkowca
    -3/4 szklanki wody
    -2 ząbki czosnku
    -2 łyżki soku z cytryny
    -sól i pieprz do smaku
    -garść posiekanej natki pietruszki

Wegański twarożek z nerkowców - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21kyf67 1. -nerkowce zalewamy wodą i odstawiamy do lodówki na całą noc
    -rano odlewamy wodę, zalewamy nową
    -dodajemy czosnek, sok z cytryny i przyprawy
    -blendujemy na gęsty krem
    -dodajemy natkę i mieszamy lub posypujemy bezpośrednio na kanapkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy