Wegański mus karmelowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatny wegański mus karmelowy idealny jako deser do kawy.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • woda po ciecierzycy lub białej fasoli z puszki
    2 łyżki cukru pudru
    tabliczka czekolady karmelowej

Wegański mus karmelowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mocno schłodzona wodę po fasoli/ciecierzycy ubijaj jak pianę z białek. Po kilku minutach dodaj cukier puder i nadal ubijaj. Po ok. 15- 20 minutach piana powinna być już sztywna. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Do lekko ostudzonej czekolady dodawaj po jednej łyżce piany i delikatnie mieszaj. Przedłuż do szklanek/pucharków i schłodź minimum 40 minut. Podawaj z plasterkiem pomarańczy dla przełamania słodyczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy