Wegański deser bez cukru

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wegański, bez laktozy, bez cukru, glutenu deser palce lizać. Tylko trzy podstawowe składniki. Można dodać cukier, ale dla mnie jest on zbędny. Truskawki same w sobie są słodkie. Pięć minut i mamy pyszny, zdrowy deser z którym możemy grzeszyć.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    1 szklanka płatków ryżowych
    400 ml mleczka kokosowego
    25 dkg truskawek
    2 łyżki płatków migdałowych
    6 gron winogrono ciemne
    mięta do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wegański deser bez cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewam szklankę mleka kokosowego i zagotowuję. Wsypuję szklankę płatków i gotuję na wolnym ogniu 3 minuty, mieszam. Jak płatki zrobią się gęste, dolewam resztę mleka kokosowego i miksuję blenderem.

    Truskawki myję, obieram z szypułek. Trzy sztuki zostawiam do dekoracji. Przekładam na patelnię i przesmażam na wolnym ogniu aż puszczą sok. Na dno pucharków przekładam łyżkę truskawek, potem płatki, znowu truskawki, płatki, i truskawki. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni. Dekoruję nimi deser, dodaję winogrono, truskawki świeże, miętę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Owoce Ryż Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (168 ocen)

bezy bez cukru

To może cię zainteresować