WEGAŃSKI CHŁODNIK Z BOTWINKI

4.5 (194 ocen)

  • Dla 6 osób

Pyszny, szybki zdrowy i wegański chłodnik z botwinki z awokado i rzodkiewką. Najlepszy!

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1/2 kg botwinki z małymi buraczkami
    1,5-2 litrów jasnego wywaru z warzyw
    opakowanie silken tofu (jedwabiste tofu)
    sok z cytryny
    sól
    pieprz

    parę rzodkiewek
    awokado
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wegański chłodnik z botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wegański chłodnik z botwinki 1. Botwinkę i buraczki umyj

    Odetnij końcówki buraczków i wszystko pokrój w kostkę.

    Przełóż do garnka i zalej warzywnym bulionem. (na początku 1,5 litra)

    Zagotuj i gotuj około 5 minut.

    Ostudź lekko i dodaj sok z całej cytryny oraz całe opakowanie silken tofu.

    Zmiksuj wszystko blenderem. Jeśli uważasz, ze jest za gesty dodaj wywaru.

    Popraw do smaku.

    Obierz awokado usuń pestkę i pokrój drobno.

    Rzodkiewkę pokrój na kostkę podobnej wielkości.

    Dodaj do zupy.

    Posiekaj koperek i również dodaj do chłodnika.

    Wymieszaj wszystko.

    Podawaj z grzankami lub jedz sam.

    Jest pyszny!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować