Wegańska zupa mleczna z quinoa, czarnym bzem, borówkami i orzechami pekan

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Wegańska zupa mleczna to doskonały pomysł na zdrowe śniadanie. Zrobiłam ją z mleka sojowego o smaku waniliowym i połączyłam z dżemem z czarnego bzu, który nadał zupie ciekawego smaku i pięknej barwy. Głównym składnikiem zupy jest niezwykle zdrowa quinoa czyli komosa ryżowa, którą połączyłam z orzechami pekan i borówkami.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • mleko sojowe (waniliowe) 1,5 szklanki,

    quinoa pół szklanki,

    woda 1 szklanka,

    dżem z owoców czarnego bzu 2 łyżki,

    borówki 100 g,

    orzechy pekan 2 garście,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Wegańska zupa mleczna z quinoa, czarnym bzem, borówkami i orzechami pekan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Quinoa zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Gdy quinoa wsiąknie całą wodę to dodajemy mleko i gotujemy do miękkości. Następnie zupę łączymy z dżemem, mieszamy i przekładamy do miseczki.

    Orzechy drobno siekamy i posypujemy nimi zupę. Następnie na wierzchu układamy borówki i gotowe :-) Zajadajmy na zdrówko!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować