wegańska MARCHEWKOWA owsianka z imbirem, cynamonem i masłem orzechowym

4.99 (155 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wegańska, bardzo kremowa i rozgrzewająca owsianka z imbirem i cynamonem oraz bananem, brzoskwinią i masłem orzechowym. Lekka, idealna na śniadanie lub podwieczorek.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 g płatków owsianych
    2 młode marchewki
    1 brzoskwinia
    1 banan
    2 łyżki masła orzechowego
    łyżeczka cynamonu
    łyżeczka mielonego imbiru
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Owsianka Śniadanie

Wegańska marchewkowa owsianka z imbirem, cynamonem i masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach
  • 2. 2) do garnka/rondelka wsyp płatki owsiane i zalej je wodą w proporcji 2:1, cynamon i imbir oraz 2/3 startej marchewki. Gotuj do momentu, gdy owsianka zacznie bulgotać. Następnie zmniejsz ogień i mieszaj aż do uzyskania kremowej, gęstej konsystencji
  • 3. 3) owsiankę przełóż do miseczki i dodaj pokrojonego banana, pokrojoną brzoskwinię, resztę startej marchewki oraz polej masłem orzechowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Imbir Marchewka Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować