Wegańska babka truskawkowo-kokosowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Gdy w domu brakuje jajek i mleka, to i tak nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować dobre ciasto. Tak przygotowana babka jest wilgotna i smaczna.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej
    1/3 szklanki cukru
    szczypta soli
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 szklanki oleju rzepakowego
    1 szklanka soku truskawkowego (najlepiej domowego)
    5 łyżek wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Bezy

Wegańska babka truskawkowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie sypkie składniki dokładnie odmierzamy i umieszczamy w misce, mieszamy.

    Następnie dodajemy płynne składniki i mieszamy dokładnie łyżką do połączenia składników.

    Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy do suchego patyczka ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

    Po wystudzeniu lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować