Weekendowe grillowanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę pokroić na plasterki lekko rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę, dymkę posiekać i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Karkówkę Wymieszać z marynata i wstawić do lodówki na około 24 godziny. Po upieczeniu na grillu jest krucha i bardzo aromatyczna.
2.Bakłażana pokroić w półplasterki, wrzucić na sito i posolić. Zostawić, żeby puścił sok. Mięso z udek pokroić na kawałki i zamarynować. Najlepiej dzień wcześniej.
3.Obgotowane ziemniaczki pokroić w plasterki, podobnie jak czosnek. Cebulę przekroić na 4 i jeszcze na pół i rozdzielić. Paprykę pokroić w kwadraciki.
4.Mięsko i warzywa nabijać na patyczki i piec na grillu do miękkości mięsa. Smacznego :)
Komentarze