wędlina w panierce

4.48 (169 ocen)

  • 15 min

można je nazwać kotletami :) dobrze smakuja z pieczywem lub ziemniakami i warzywami lub surówką, wystarczy kilka plasterków wędliny, reszta tak jak kotlety schabowe :)

  • 15 min

Składniki:

  • kilka plasterków wędliny np. pierś wędzona z indyka
    2 jajka
    przyprawa np kucharek
    sól,pieprz
    bułka tarta
    mąka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (169 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Wędlina w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. dwa plasterki wędliny składamy lub możemy użyć jeden grubszy plasterek, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące potem w rozkłóconym jajku z dodatkiem kucharka, następnie w bułce tartej. Tak zrobione "kotlety" smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony aż się zarumienią

Porady

"kotlety" dobrze smakują z surówką oraz pieczywem. bardzo tanie i szybkie danie dla zapracowanych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować