Tort wędkarz mój - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt :oddzielic bialka i zoltka w osobnych miskach. Do bialek dodac szczypte sody i ubic sztywna piane. Zoltka ubic z cukrem i proszkiem do pieczenia miksujac dodawac wode i olej. Miksujac dodac ubite bialka i make. Miksowac az do jednolitej masy. Wylac na blache wlozyc do piekarnika na okolo 40minut
2.Masa rozrabiamy kremy ale dodajemy troche mniej mleka zeby byl gesciejszy po rozrobieniu kremu dodajemy po 2łyzki miekkiego masla bedzie mniej slodka masa. dekoracja : upieczony biszkopt przekroic na pol, wyciac wzor ryby. Spod biszkoptu nasaczyc przegotowana woda z sokiem z cytryny i posmarowac dzemem polozyc zrobiony jasny krem i droga polowke biszkoptu takze nasaczamy i smarujemy dzemem nakladamy krem wyrownujemy robimy napis. Rysy na pletwach delikatnie lyzeczka oczko moze byc nawet czekoladka.
Komentarze