Wątróbki z makaronem

4.99 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 40 min

Dzięki tej potrawie mój mąż polubił podroby. Przekonała się do nich nawet moja teściowa, wielbicielka schabu.

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag wątróbek drobiowych
    4 posiekane cebule
    pęczek posiekanej natki pietruszki
    4 łyżki masła
    1/2 l mleka
    łyżka oleju
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    20 dag makaronu nitki
    przyprawy: przyprawę uniwersalną, sól, pieprz, słodka mielona papryka, oregano, bazylia, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.99 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbki z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę podsmażamy na łyżce masła. Doprawiamy przypraw i pieprzem. Wsypujemy natkę i smażymy 2 minuty.
  • 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem. Odcedzamy i podsmażamy na łyżce masła. Doprawiamy papryką i przyprawą uniwersalną. Mieszamy z cebulą.
  • 3. Wątróbki myjemy, dokładnie oczyszczamy z błon i moczymy w mleku ok. 30 minut. Osączamy.
  • 4. Oregano mieszamy z bazylią i ziołami prowansalskimi. Oprószamy wątróbki. Następnie obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na reszcie masła. Solimy dopiero pod koniec smażenia. Dodajemy do makaronu i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować