Wątróbki z drobiu z ziemniakami i surówką

4.48 (165 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i pożywne danie, polecam :)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wątróbki z drobiu 40 dag
    połowa cebuli
    sól, pieprz kolorowy do smaku
    majeranek
    olej rzepakowy do smażenia
    ziemniaki 4 szt
    swojska kapusta kiszona
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne Wątróbka

Wątróbki z drobiu z ziemniakami i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z olejem rzepakowym, smażymy z obu stron na rumiano. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i swojską kapustą kiszoną.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować