Wątróbki w sosie ziołowo-musztardowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

wątróbki drobiowe i sos ziołowy to pyszne połączenie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,2 kg wątróbek drobiowych
    3 cebule
    1/2 pojemnika śmietany 18%
    1/2 słoika musztardy francuskiej
    2 szklanki bulion warzywnego (może być z kostki)
    sól
    pieprz
    majeranek
    oregano
    słodka mielona papryka
    2-3 łyżki oleju

Wątróbki w sosie ziołowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki myję pod bieżącą wodą, osączam na sicie i wrzucam na dość mocno rozgrzany tłuszcz. Cebulę kroje w piórka i dodaję do zrumienionej wątróbki i duszę, aż cebula będzie szklista od czasu do czasu podlewając wywarem. Doprawiam do smaku przyprawami, dodaję musztardę i duszę przez kilka minut pod przykryciem. Na końcu zaprawiam śmietaną. Podaje z pieczywem lub z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy