Wątróbki królicze z ziemniakami w waflu i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbki zamoczyć na 20 min w mleku, następnie wyjmować i obwalać w mące. Smażyć na oleju na dużym ogniu bardzo szybko, bo w ten sposób pozostaną miękkie. Pod koniec smażenia lekko posolić. Zalać wodą i zrobić sos zakłócany mąką i przyprawić do smaku.
2.Ziemniaki ugotować (posolić), następnie zgnieść i dodać cebulę zeszklona na oleju z dodatkiem curry. Gorącą masę wyłożyć na andruta i poczekać aż zmięknie poczym zwinąć w roladę. Odstawić do ostygnięcia najlepiej do lodówki będą się lepiej cięły. Plastry smażymy na oleju tak by się zarumieniły.
3.Kapustę i jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach, a marchew na małych. Dodać do tego ocet i majonez oraz doprawić solą i pieprzem- wszystko dokładnie wymieszać.
Komentarze